Du har rätt till din åsikt – men bara om det är rätt åsikt

Frankrike är väldigt annorlunda och väldigt långt borta, och fransk inverkan på svensk politik förekommer väldigt sporadiskt.

Inte desto mindre är rätt och fel detsamma i Sverige som i Frankrike och Bryssel, liksom demokrati eller motsatsen. EU-parlamentet har nu i en hemlig omröstning beslutat att den franska politikern Marine Le Pen, ledare för ett av Europas större och mer välskötta nationalistiska partier, Front National, ska dömas i fransk domstol för åsiktsbrott. Detta är varken rätt eller demokratiskt, snarare typiskt det nya maktfullkomliga EU som inte ens försöker låtsas vara demokratiskt eller göra sken av att vara rättsstat.

Marine Le Pen oroar sig över muslimsk massinvandring till sitt hemland Frankrike, och har gjort jämförelser med Nazi-Tysklands ockupation för snart 70 år sedan. Det är det hon nu ska dömas i fransk domstol för – för lita på att domstolen har uppfattat de politiska signalerna från EU-makten, och kommer att döma som EU-makten önskar. Språkbruket borde som sådant inte ens kunna stöta de mest politiskt korrekta prinsessor på ärten. I invandringsfrågor visar det sig dock ofta att inga marginaler tillåts existera när makten vill statuera exempel, i Sverige som i EU.

Detaljerna fullbordar bilden av en hetsig, stingslig, oförsonlig, odemokratisk EU-maktapparat av nordkoreanskt snitt: Marine Le Pen sa inget som någon förnuftig person borde kunna invända mot, inget hotande, inget ringaktande, inget hetsande, bara ord av oro från hjärtat, oro för sitt land Frankrike.

Hon hade vidare immunitet för just rättsåtgärder mot åsiktsbrott som EU-parlamentariker. Den immuniteten har nu EU-parlamentet röstat bort, i en hemlig omröstning, så Marine Le Pen ska dömas i domstol, retroaktivt, för sin åsikt och för att hon har vågat uttrycka den.

Det brådskar att få in hårda och kravställande demokrater i EU-parlamentet, demokrater som tycker att rätt och rättsstat är viktigare än allt annat, och som motsätter sig att EU-apparaten ska få tysta alla kritiker mot den massinvandring som är Europas gissel. Front National och Sverigedemokraterna kommer att stå sida vid sida I EU-parlamentet, i en partigrupp som tänker vända utvecklingen och återuppbygga nationernas Europa.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Du har rätt till din åsikt – men bara om det är rätt åsikt

  1. Anonym skriver:

    Du gör anspråk för att stå för Sverige och skydda det svenska men det gör du inte.

Kommentarregler: Håll god ton. Hotelser, publicering av personuppgifter, vulgära inlägg och trams plockas bort. Kommentatorer har juridiskt ansvar för det man skriver och följer svensk lag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s