EU-hemlösa i Stockholm, ”Nya Moderaterna” och jobbigt klarspråk

Socialnämnden i Stockholms stad, ledd av moderaten Marie Ljungberg Schött, tar nu initiativ till ett kommunalt projekt riktat speciellt till förmån för de EU-medborgare som har valt att använda rörelsefriheten till att komma till Stockholm för att bli hemlösa på samma sätt som många stockholmare redan blivit. ”Nya Moderaterna” är verkligen ett helt förvandlat parti. Det finns anledning att ställa sig frågande till huruvida alla som har stött Moderaterna är klara över hur total förvandlingen är, och vilka konsekvenser den förvandlingen får.

Stockholm kan inte ta ansvar för andra länders hemlösa

Frågan om utländska hemlösa är jobbig att debattera i. Det är hur lätt som helst att på kvällstidningsvis skapa snyftopinion med namn, foto och ålder på utvalda människor som har det svårt, helst kvinnor även om det mesta tyder på att även EU-migranter är övervägande män.

Det är också hur lätt som helst att framställa den som synes vilja neka människor tak över huvudet som en nattsvart skurk utan försonande drag, en skurk så skurkaktig att han inte ens ska tillåtas delta i debatten och få försvara sig. Den som på detta sätt framställs som skurk, synes gå emot våra urgamla svenska traditioner av gästfrihet, generositet och humanitet.

Men så enkelt är det inte. Den oreflekterade snällhet som det här hemlöshetsprojektet står för, är också en snällhet utan hänsyn till vilka konsekvenser som kan följa. De konsekvenserna verkar inte få debatteras, men de är potentiellt långt mycket allvarligare än det problem som den politiska snällheten panikartat springer benen av sig för att försöka lösa. Vi vet att djungeltelegrafen bland migranter är oerhört effektiv – det har vi fått erfara under de tsunamiliknande invandringsvågor av migranter som har träffat Sverige under de senaste 20 åren. Den kommer att vara lika effektiv inom gruppen EU-migranter som bland tidigare etniska grupper som massinvandrat.

Det lär finnas ett 40-tal hemlösa EU-migranter i Stockholms kommun idag. Vad ska Marie Ljungberg Schött göra när de är 400? När de är 4000? Har hon en finansierad projektlösning på det problemet också? Det är hon som skapar det. Vilka behov i Stockholm ska få stå tillbaka för att finansiera det projektet?

Hemlösas eget ansvar

Vi svenskar är generösa och varmhjärtade. Det är en del av vårt sätt att vara, som har formats av nödvändigheten av att vi tog hand om varandra under äldre tiders svåra förhållanden i vårt klimat. Det visas inte minst av att vi svenskar är generösast av alla i världen med privat utlandsbistånd, trots att svenska staten redan ger i stort sett mest bistånd av alla stater i världen. Det här gör oss dock sårbara mot dem som vill missbruka vår generositet.

Vilket är de hemlösas eget ansvar? Att resa till ett annat land utan medel till sitt uppehälle, eller ens till hemresa, det är att ta springnota. Tråkigt att behöva säga, men sant. Detsamma gäller de EU-stater som inte ens verkar vilja finansiera sina medborgares hemresa. Där handlar det om springnota på kabinetts- och myndighetsnivå – och utan tvivel baserat på Sveriges tyvärr grundmurade rykte som generöst intill självförintelse mot utlänningar, oavsett motivering eller motprestation.

Det här syftet var det aldrig tänkt att den personliga rörelsefriheten inom Europa skulle vara till. I alla fall var det ingen som sade något om den saken när etablissemanget tvingade fram ett ja till EU med knogjärn och batong i folkomröstningen.

Om Marie Ljungberg Schött och Moderaterna inte vågar ställa de här svåra frågorna och ta den här jobbiga debatten, då gör jag det. Någon måste nämligen göra det, och det lär dröja tills det växer vilda palmer i Stockholm på vintern innan Marie Ljungberg Schött och Moderaterna gör det. Moderaterna verkar mest leva på människors villfarelse att partiet fortfarande skulle vara ett kravställande, konservativt parti med svenskars intresse för ögonen – så länge den villfarelsen nu varar.

Sverigedemokraternas ansvar och möjligheter

Svenskarna i Stockholm behöver ett parti som med kraft hävdar svenskars intressen. Det partiet är Sverigedemokraterna. Vi ska vara den politiska kraft som ger hopp åt svenskar som ledsnat inte minst på Moderaterna, och som ger dem deras politiska alternativ, som har svar på de frågor de ställer och lösningar på deras problem.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till EU-hemlösa i Stockholm, ”Nya Moderaterna” och jobbigt klarspråk

 1. krulli skriver:

  Självklart väljer de att vara hemlösa i Stockholm! Vädret är ju fantastiskt att dock ute i. Speciellt på vintern….

 2. Christian skriver:

  Du skulle ju kunna bilda ett medborgargarde med Kent & Erik, slå ner alla hemlösa med järnrör och sedan söka bekräftelse , genom att säga , -vilken skön kväll grabbar.

 3. aa skriver:

  ”Styrelsesuppleant för SD Stockholms stad. Ingår i SD:s utrikespolitiska råd. Skriver främst om EU, utrikespolitik, säkerhetspolitik och Stockholm. Samt är AIK:are.” – Mannen! Du kan inte börja en mening med ‘samt’. Du kanske skulle börja med att lära dig det språket som gör dig så svensk. Mer svensk än alla andra!

  • Jan skriver:

   Man får inte ha alltför stora krav på att Sverigedemokrater ska behärska det svenska språket korrekt

  • Clabbe skriver:

   ”Du kan inte börja en mening med ‘samt’.”

   Det är faktiskt inte fel. Folk som hävdar att det är fel att börja en mening med konjunktion är obildade.

 4. Jan skriver:

  SD:s utrikespolitiska råd Westling beväpnar sig med järnrör och kallar människor för whiggers. I en Sverigedemokratisk regering blir denna person alltså landets utrikesminister…….vilken mardröm

 5. Niclas skriver:

  ”Vi svenskar är generösa och varmhjärtade. Det är en del av vårt sätt att vara, som har formats av nödvändigheten av att vi tog hand om varandra under äldre tiders svåra förhållanden i vårt klimat”.

  Käre Christian,
  vi kan nog bli eniga om att du kanske inte tillhör den gruppen men det är fint skrivet av dig om oss andra. Tack för det.

 6. Ali skriver:

  Käre Christian,
  Du vet inte vad invandrare betyder för Sverige idag, om alla invandrare stanna hemma nu på måndag, garanterad kommer att Sverige stannar i hela hållet. Det är massmediernas fel att inte upplyser folk om vinsten om invandringen.

 7. Fredrik skriver:

  Hej Christian. Jag bor hellre i ett Stockholm med 1000 rörelsefrihetsutnyttjande hemlösa EU-medborgare än med 1 Christian Westling.

 8. KalleBalle skriver:

  ”Kommentarregler: Håll god ton. Hotelser, publicering av personuppgifter, vulgära inlägg och trams plockas bort…” Är det du själv som skrivit dina kommentarregler? Tycker annars att dina kommentarregler går lite emot hur du själv är som person. Jag syftar inte bara på filmen som publicerats utan i övrigt. Jag har ju ändå sett dig live några gånger när du hållt på…

 9. Maria skriver:

  Hahaha… Vilket PUCKO du är Christian. Lev så länge du orkar.

 10. Lars skriver:

  Erik fick sparken igår. Kent tar ”time out” idag. (Skönt om jag kunde ta time out från mitt jobb om jag inte skötte mig och det blev jobbigt.) Nu är det väl ändå dags för dig imorgon?
  Jag väntar med spänning på om det kommer en ny film imorgon. Jag undrar vad den innehåller, vad har ni ännu inte sagt för att främställa er själva som idioter? Ni har fått med det mesta.
  En annan sak jag funderat på: Hur kan ni vara så dumma att ni inte raderar filmen?
  Och ännu en: Vem har släppt filmen till expressen? Det måste vara någon ur era egna led?
  Jag var orolig då SD hade så höga siffror. Inte lika orolig nu. Man kan lita på er, ni förgör er själva.

 11. AIK skriver:

  Det är helt otroligt hur media låter dig synas, höras, överhuvudtaget existera för allmänheten!
  Vi gör alla Sverige en tjänst genom att inte ge en nästan 30 årig pubertala neandertalare minsta uppmärksamhet. Hets mot folkgrupp står säkert som en del av er politiska agenda. Sen att ni är så fega att ni skyller på fyllan… Jag orkar inte ens… Väx upp ta ansvar och avgå från din post!
  Du är inte ens värd att vara AIK:are, AIK behöver inte dig!

 12. Lisa skriver:

  En tanke som slog mig när jag såg filmen var att du knep oroväckande med skinkorna och trippade fram. Såg lite, om du ursäktar, bögigt ut.

 13. Andreas Kjell skriver:

  Tack Christian för att du och de dina har gett mig ett gott skratt flera dagar i rad nu! Tänk vad mycket kul man kan ha med en smartphone. Och du, glöm inte, med ett schysst järnrör kan man slå världen med häpnad!

 14. Shlomo Smertsjpal skriver:

  För de hemlösa är varje kväll ”en skön kväll”.

 15. Daniel skriver:

  Du menar med andra ord att sedan schengenregelverket, som vi anslöt oss till 1996, är det ungefär 40 pers som ”unyttjat” systemet. (För det är ju trots allt jävligt kul att vara hemlös, så man gör självmant det valet?) I dina tankebanor innebär det alltså att ca år 2170 och år 3600 finns dessa 400 och 4000 du syftar på. Man får ju hoppas att det inte tar så länge innan främlingsfientligheten du anammar försvinner.

  Sedan tolkar jag ditt inlägg som att alla hemlösa får skylla sig själv och klara sig själv. Då tar jag ju för givet att du syftar på ALLA hemlösa, och inte bara de EU-medborgare som du endast nämner. Anammar alltså dina partikamrater och hela SD din inställning att alla hemlösa, inklusive ”svenskar” (eller vad kallar ni icke EU-medborgare? ariska är kanske ett ord ni använder?), är slödder som får klara sig själv? För så tolkar jag det, att de inte är värd att hjälpa?

  Eller är det kanske så att du och SD skiljer på EU-medborgare och icke EU-medborgare (svårt det här med terminologin som ni använder) när det gäller de hemlösa då? Vissa kan man låta ligga på gatorna att dö? Låt höra!

  Men mest skrattar jag åt kommentarsreglerna. Man ska inte hota och följa svensk lag.
  Gick det bra att inte hota och följa svensk lag när ni beväpnade er med rör, hotar folk och yttrar rasistiska ord? Detta ler du dessutom bara åt när du senare blir intervjuad. Allt detta från ett riksdagsparti, verkar vara ett seriöst parti!

 16. Sebastian skriver:

  Det luktar mer och mer Ny demokrati här. I den bemärkelsen då att partiet for upp som en sol, och ned som en pannkaka. Och ingen är gladare än jag att det inträffar! Nu ser hela Sverige vad för personer som ingår i er lilla svär.
  Puss och kram

 17. Henrik skriver:

  Packet som röstade SD finns tyvärr kvar i vilket fall som helst.

 18. Henrik skriver:

  Smart av herrarna Almqvist, Ekeroth och Westling att visa upp precis sådant beteende som partistrategerna inom SD vill dölja… och filma sig själva! Bahah!

 19. Henrik skriver:

  Jag skulle framföra en hälsning också:

  ”Hörni grabbar, jag har ju sagt att ni ska stänga av videokameran INNAN ni använder järnrör! Ligg lågt nu så får glasögonmuppen reda ut skiten. Och så vill jag ha tillbaks mina kavajer. / Ian der Wachtmeister”

 20. Anonym skriver:

  Din mamma är invandrare.

 21. Tratten skriver:

  Men sade du inte igår att ”Jag kommer fortsätta” Hur skall du ha det? lol

 22. Joakim skriver:

  Christian! Jag hoppas att SD tar sitt förnuft till fånga i valet 2014 och sätter dig på riksdagslistan!

  Det måste vara någon slags intern intrig som gör att du inte får större plats än vad du har…

  • cwestling skriver:

   Tack för stödet. Jag siktar på att försöka ta en plats till EP-valet. Vi får se hur det går!

   Mvh

Kommentarregler: Håll god ton. Hotelser, publicering av personuppgifter, vulgära inlägg och trams plockas bort. Kommentatorer har juridiskt ansvar för det man skriver och följer svensk lag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s